Udruženje bosanska familija-BOSFAM je nevladina organizacija osnovana u Tuzli, Bosna i Hercegovina, 1994.godine za vrijeme rata. BOSFAM je vođen principima humanosti, jedinstva, nezavisnosti i volunterstva. Naš cilj je pomoći ženama koje su pogođene ratom, da se nose sa svojim traumama, a pomoć pružamo kroz psiho-socijalnu, informativnu i ekonomsku podršku.

Ime BOSanska FAMilija je odabrano u vremenu kada su familije bosanskih žena pokidane. U BiH familija je simbol pripadanja, sigurnosti, odanosti, povjerenja i ponosa unutar jedinstvene i šarenolike kulture.

Nakon godina rata, izgnanstva i genocida, mnoge žene koje su izgubile članove svojih porodica preuzele su odgovornost i cjelokupne obaveze za svoje familije.

U BOSFAM-u se žene druže i rade zajedno bez obzira na dob, vjeroispovijest, nacionalnost, obrazovanje. One su, jednostavno, žene Bosne, spojene svojom snagom i slogom. Pročitaj više
Podrška ženama
Bosfam u svom Centru obezbjeđuje mjesto za druženje, informisanje i edukaciju žena, a Bosfam-ov centar je mjesto gdje su uvijek dobrodošle.
Ekonomska podrška
Projekat rukotvorina - započet kao projekat okupacione terapije u toku rata – prerastao je u projekat ekonomske podrške ženama koje izradom lijepih rukotvorina žele zaraditi dio novca za svoje najmilije.
Tradicijom protiv zaborava
Vrijedne žene iz BOSFAM-a su željele da učine nešto kako bi sačuvale svoje najmilije od zaborava – najmilije koji su nastradali kao žrtve zvjerstava počinjenih tokom rata, a posebno u genocidu 1995.godine u Srebrenici. I opet – uz pomoć tradicije i ručnog rada...